Hjem » Just read, dont tell!

Just read, dont tell!

Godt nytår.

Jeg startede ugen med at læse et indlæg om journalistik. Det viste sig at være både spændende og vigtigt, så jeg fik lyst til at arbejde videre med stoffet, citere fra det og dele det i en artikel. Men jeg måtte opgive.

Hvorfor? Fordi det ligger på nettet på platformen ISSUU som kræver Flash. Jeg kan godt læse det på min pc, men her stopper festen så.

Jeg kan ikke kopiere teksten, jeg kan ikke gemme det, jeg kan ikke engang downloade det som pdf. Kort sagt: Det er den bedste metode til at holde noget hemmeligt. Just read, dont tell!

ISSUU Flash ex                            (Det handler om The Budapest Report, som i øvrigt ligger her)

Men hvis det gælder om at skabe udbytte og opmærksomhed ud fra den store indsats, der ligger bag rapporten, må jeg som travlt arbejdende journalist sige fra, idet platformen er et katastrofalt valg.

De fleste formulerer sig nok fordi de gerne vil nå ud til så mange som muligt. Så derfor er det en rigtig god idé at tænke sig om før man vælger platform.

JEG HADER FLASH! Så er det sagt.

Har aldrig fattet hvorfor Flash bruges til andet end blikfang, kulørt underholdning og jubilæumsskrifter. Graver man lidt i psykologien tror jeg, at diagnosen i de fleste tilfælde er nostalgiske kramper over at det er blevet for dyrt at udgive og distribuere på tryk. Men det ser jo flot ud, med ISSUU kan man bladre rigtigt, ja måske endda tage sit ”blad” med på toilettet…

Men det bliver værre:

Apple hader også Flash! Bruger du et eller andet elektronisk, der begynder med ”i”, er du på forhånd dømt ude. Her kan du ikke engang læse indholdet!

Som rosinen i pølseenden kan jeg fortælle, at ISSUU heller ikke er ”responsive”, dvs. at det kan tilpasse sig både store skærme, tablets og telefoner.

Løsning? Tjah, jeg synes vi alle skal fortælle diverse udgivere af skidtet, at de skyder sig selv i foden. Godt og grundigt.

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

  1. http://www./ says:

    Jak zawsze wyglÄ…daÅ‚aÅ› obÅ‚Ä™dnie…Od dawna marzÄ™ o tych butach, jednak zawsze wydawaÅ‚y mi siÄ™ zbyt kosztowne i maÅ‚o praktyczne. DziÄ™ki Tobie zmieniÅ‚am zdanie i chyba siÄ™ na nie skuszÄ™! :)Pozdrawiam serdecznie,CHOCAROME

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *