Hjem » Horizon 2020 » Spring faldgruben over

Kom godt fra start i Horizon 2020 – undgå at dumpe på kommunikationen!

Der er ingen grund til at miste terræn på grund af dårlig kommunikation – såvel i ansøgningsfasen som når/hvis projektet kommer i gang.

EU’s evaluatorer giver ansøgningerne op til 5 points på tre parametre, med én væsentlig ændring ift. FP7:

  1. Scientific & technological excellence
  2. Impact/communication (potential impact through the development, dissemination and use of project results)
  3. Implementation & management

I forhold til FP7 har man flyttet “Impact” op fra nr 3 til nr 2, og det betragtes blandt eksperter som et klart signal om vigtigheden af denne del. Men uafhængigt af denne ændring er det sådan, at succesfuld impact/kommunikation vejer lige så tungt som fx den videnskabelige del. Desværre vælger mange at satse på faglige ressourcer inden for 1 og 3, mens 2 ”klares” med formuleringer om en hjemmeside og en person, der skal popularisere resultaterne og sende dem til pressen. Her risikerer man at tabe points – og også de, der slipper gennem nåleøjet, vil rende ind i problemer, når projektet er i gang.

Det er der ingen grund til. Man behøver blot at huske, at kommunikation kræver lige så solide faglige kompetencer som dem, projektet kræver inden for fx administration og forskning/teknologi. Derfor skal denne faglighed inddrages parallelt, lige fra ansøgningsfasen.

Print Friendly, PDF & Email